Sprawdź, kto obejrzał Twoją historię Snapchata

Jak sprawdzić, kto oglądał Twoją historię Snap na Snapchacie

Twoja historia ze Snapchata umożliwia Ci udostępnianie zdjęcia lub wideo wszystkim znajomym ze Snapchata przez 24 godziny. W przeciwieństwie do zwykłego zdjęcia lub wideo Snapchata, które można zobaczyć raz, Historie Snapchata można przeglądać w kółko, dopóki nie zostaną zniszczone 24 godziny po ich opublikowaniu. Możesz także sprawdzić, ilu Twoich znajomych na Snapchacie widziało ich historie i ich imiona.





Kiedy WhatsApp wprowadził widzianą funkcję, ludzie byli źli. Ta funkcja uniemożliwiała zignorowanie wiadomości lub odpowiedzi bez ważnego powodu. Wreszcie inne aplikacje do przesyłania wiadomości przejęły i powieliły tę funkcję. Każdy ma sposób, aby go wyłączyć, w przeciwieństwie do Snapchata. To, na dobre lub na złe, informuje dokładnie, kiedy ktoś widział Twoje aktualizacje, wiadomości lub kiedy pisze. Snapchat dosłownie wysyła Ci powiadomienie, gdy jeden z Twoich kontaktów zacznie pisać. Nie ma sposobu, aby ukryć swoją aktywność w aplikacji i dotyczy to Twojej historii Snapchata. Możesz łatwo zobaczyć, kto widział Twoją historię Snap.



Przeczytaj także: Zapisuj dane na Snapchacie w trybie podróży

Sprawdź, kto widział Twoją historię Snap

Otwórz Snapchata i przewiń w lewo, aby uzyskać dostęp do ekranu Historie. Powinieneś już mieć aktywną historię snapów. Kliknij swoją historię. Uważaj, aby nie dotknąć żadnego z trzech bocznych przycisków.



historie snapchat



Gdy dotkniesz swojej historii, zacznie się odtwarzać. Jeśli spojrzysz na ten ekran, zauważysz małą strzałkę na dole. Przewiń w górę na tej strzałce. Otworzy się panel pokazujący, ile osób widziało twoją historię. Możesz zobaczyć całkowitą liczbę wyświetleń w lewym górnym rogu. Obok niego możesz zobaczyć, ile razy Twoja historia została odtworzona.

Ograniczenia

Historie snapowe mają ograniczony czas trwania 24 godziny. To ograniczone życie oznacza, że ​​Twoi obserwatorzy / przyjaciele / publiczność na Snapchacie mogą zobaczyć tylko Twoją historię w tym czasie. Podobnie możesz sprawdzić, kto widział Twoją snap historyjkę, o ile jest dostępna.



Gdy Twoja historia dobiegnie końca, tj. Upłynie 24 godziny, nie możesz już sprawdzić, ile wyświetleń masz w swojej historii. Jeśli następnie dodasz więcej migawek do swojej historii, możesz sprawdzić tylko widoki tej historii. Starsze migawki w historii tracą ważność po 24 godzinach. Widoki, które widzisz w opowieści, dotyczą migawek, które nadal znajdują się w okresie 24 godzin.



Jeśli chcesz ograniczyć liczbę osób, które mogą zobaczyć Twoją historię, możesz to zrobić. Możesz pozwolić wszystkim, którzy za Tobą podążają, zobaczyć Twoją historię lub ograniczyć ją tylko do znajomych. Przyjaciele to ludzie, którzy podążają za Tobą i za Tobą. Jeśli ograniczysz widoczność swojej natychmiastowej historii tylko do znajomych, osoby, których nie obserwujesz, nie będą mogły zobaczyć Twojej historii.

Przeczytaj także: Jak usunąć wysłaną wiadomość na Snapchacie

Jeśli chcesz udostępnić dodatek ograniczonej liczbie znajomych, Twoja historia nie jest najlepszym sposobem na zrobienie tego. Zamiast tego lepiej jest utworzyć grupę na Snapchacie i podzielić się z nią swoją historią.