Jak wyczyścić pamięć podręczną Facebooka - samouczek

Zdjęcie profilowe steam nie wybrano żadnego pliku
Facebook to właściwie wszechobecna sieć społecznościowa, która podąża za Tobą, gdziekolwiek jesteś online. Widżety udostępniania są tak ważną częścią internetu, że ciężko jest znaleźć witrynę, która tak naprawdę ich nie ma. Nie tylko strony internetowe integrują widżety Facebooka. Twoje smartfony, a także komputery stacjonarne, nie różnią się od siebie zarówno z systemem iOS, jak i macOS, które obsługują go natywnie. Oczywiście nie tylko przeglądarka faktycznie Cię śledzi. W tym artykule porozmawiamy o tym, jak wyczyścić pamięć podręczną Facebooka - samouczek. Zaczynajmy!
Aplikacja Facebook ma własną przeglądarkę i jak każda przeglądarka ma pamięć podręczną. Facebook nie ogranicza rozmiaru swojej pamięci podręcznej przeglądarki, więc może być dość duży, a także powodować spowolnienie aplikacji. Oto, jak możesz również wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki aplikacji Facebook.
Jak wyczyścić pamięć podręczną Facebooka - samouczek
Najpierw otwórz aplikację Facebook i naciśnij kartę więcej. To ten razem z ikoną hamburgera. Przewiń w dół na sam dół i kliknij „Ustawienia”.
moja lokalizacja jest obecnie używana
Jednak Facebook ma w rzeczywistości pięć różnych typów ustawień służących do tego celu i kliknij „Ustawienia konta”. Na stronie Ustawienia konta przewiń reklamę w dół i naciśnij element „Przeglądarka”. Element przeglądarki ma tylko jedną opcję; Wyczyść dane. Po prostu kliknij na nią, a Twoje dane zostaną natychmiast wyczyszczone.
Pamięć podręczna przeglądarki aplikacji Facebook jest tworzona za każdym razem, gdy odwiedzasz linki w aplikacji. Na przykład, jeśli widzisz link do wiadomości ze strony BBC na Facebooku i kiedy ją odwiedzasz. Doda również do pamięci podręcznej przeglądarki. Nie ma to nic wspólnego z tym, co lubisz lub komentujesz na Facebooku. Wyczyszczenie pamięci podręcznej nie spowoduje wyczyszczenia wszystkich zapisów Twojej aktywności na Facebooku. To wszystko nadal istnieje i jest dobrze udokumentowane.
Śledzenie i prywatność
Cóż, działa to tylko na obecnym urządzeniu, które masz. Jeśli korzystacie z aplikacji Facebook na dwóch oddzielnych urządzeniach, np. IPhone'a i iPada, będziesz musiał wyczyścić pamięć podręczną również obu osób. Wyczyszczenie pamięci podręcznej na iPhonie nie będzie miało wpływu na aplikację Facebook na iPadzie.
Właściwie to nie zwiększy twojej prywatności. Jeśli odwiedzasz linki w aplikacji Facebook, w rzeczywistości śledzi cię to niezależnie od pamięci podręcznej. Usunięcie pamięci podręcznej może spowolnić działanie aplikacji, a następnie zająć trochę mniej miejsca na urządzeniu. Poza tym nie ma żadnych zalet. Jeśli obawiasz się o prywatność, możesz w ogóle zrezygnować przez Facebooka. Jeśli to nie jest dla ciebie opcja, to znaczy, musicie jej używać do celów związanych z pracą. Możesz rozważyć zalogowanie się do niego w oddzielnym profilu przeglądarki na komputerze, aby zachować prywatność rutynowych czynności związanych z przeglądaniem.
Wniosek
W porządku, to wszystko ludzie! Mam nadzieję, że polubicie ten artykuł, a także uznacie go za pomocny. Przekaż nam swoją opinię na ten temat. Również jeśli macie dalsze pytania i problemy związane z tym artykułem. Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej. Wkrótce się z tobą skontaktujemy.
program transkrypcji dla mac
Miłego dnia!
Zobacz także: Blokowanie zakładek pozwala uniknąć przypadkowego zamknięcia zakładek


