Jak odzyskać oryginalne zdjęcie po retuszu na urządzeniach z systemem iOS

Jak odzyskać oryginalne zdjęcie po retuszu na urządzeniach z systemem iOS





Minęło sporo czasu, odkąd aplikacja Zdjęcia na iPhonie umożliwia wprowadzanie pewnych poprawek i edycji zdjęć. Dzięki tym funkcjom nie jest konieczne instalowanie specjalistycznych aplikacji na smartfonie, a wraz z pojawieniem się iOS 13 jeszcze mniej, ponieważ Apple zdecydował się na integrację o wiele więcej narzędzi do edycji.



Oprócz zalet posiadania mniejszej liczby aplikacji zainstalowanych na urządzeniu, ma to jeszcze jedną zaletę: to istnieje możliwość powrotu do oryginału zdjęcia nawet jeśli dokonałeś wielu zmian.

Prawdą jest, że inne aplikacje do edycji zdjęć również to umożliwiają, ale fakt, że jest zintegrowany bezpośrednio z iOS, pozwala na synchronizację tych obrazów przez iCloud. Zmniejsza to ryzyko ich utraty w przypadku awarii, ponieważ zawsze będziesz mieć kopię zapasową online. Ponadto, jeśli używaszrozszerzeniamożesz edytować za pomocą innych aplikacji i wrócić z jednego miejsca w bardzo wygodny sposób.



Nie ma znaczenia, czy wykonałeś cięcia, zastosowałeś filtry, dopasowałeś kolory, światła, obróciłeś obraz itp., Itd… Jednym ruchem, możesz cofnąć wszystkie te dotknięcia i wróć do oryginalnego zdjęcia.



Jak wrócić do oryginału edytowanego zdjęcia na iOS

  1. Otwórz edytowane zdjęcie w aplikacji Zdjęcia na telefonie iPhone, iPadzie lub iPodzie Touch.
  2. Stuknij w przycisk Edytuj w prawym górnym rogu.
  3. Naciśnij ikonę z czerwoną strzałką w prawym dolnym rogu.
  4. Kliknij Powrót do oryginalnego menu rozwijanego, które pojawi się u dołu ekranu.

I to wszystko. Postępując zgodnie z tymi krokami, zobaczysz, jak to zrobić zdjęcie wraca do swojego pierwotnego stanu i bezpośrednio opuścisz edytor zdjęć.

Oczywiście możesz go modyfikować tyle razy, ile potrzebujesz, wystarczy ponownie nacisnąć przycisk Edytuj i użyć różnych dostępnych narzędzi, aby wprowadzić modyfikacje bez utraty oryginalnych danych.



Zobacz także: WhatsApp wreszcie pozwoli Ci korzystać z tego samego konta na kilku urządzeniach