Jak wyłączyć widok mapy w Zdjęciach Google

Czy chcesz wyłączyć widok mapy w Zdjęciach Google? Obecnie Zdjęcia Google są w trakcie odnawiania swojego wyglądu. Jednak stawiają na widoczność lub prostotę. Nowa funkcja dodana „widok mapy” grupuje teraz obrazy i dodaje je do interaktywnej mapy. Ale co, jeśli nie potrzebujesz lokalizacji swoich zdjęć do wyświetlania na mapie?





Działanie widoku mapy:

Ten nowy interaktywny widok mapy korzysta z geotagów dołączonych do twoich zdjęć, aby pokazać je w odpowiednich lokalizacjach na mapie. Zdjęcia Google miały funkcję umożliwiającą wyświetlenie wszystkich zdjęć zrobionych w określonym miejscu. Ale nie tylko oglądasz to miejsce, przeglądając swoje zdjęcia.



Widok mapy zawiera również listę obszarów, które często fotografujesz, aby ułatwić lub ułatwić wyszukiwanie tych zdjęć. Nie chcesz, aby ustawienia lokalizacji były włączone, wystarczy skorzystać z najnowszej funkcji. Lubisz jednak włączać lokalizację, jeśli chcesz, aby Twoje zdjęcia były wyświetlane w widoku mapy.

Pokaż widok mapy w Zdjęciach Google - czy możesz to zrobić?

Cóż, najnowsza funkcja widoku mapy to tylko część aplikacji Zdjęcia Google. Nie ma więc żadnej techniki, która pozwoliłaby go całkowicie wyłączyć. Znajduje się również u dołu karty „Szukaj”, która wymaga innych funkcji, takich jak „Osoby”.



Jeśli jednak obawiasz się o swoje bezpieczeństwo, możesz wykonać kilka instrukcji, aby zabezpieczyć swoje zdjęcia przed wyświetlaniem się w widoku mapy Zdjęć Google.



Jak zabezpieczyć widok mapy przed wyświetlaniem zdjęć

Jak wspomniano wcześniej, najnowszy widok mapy wykorzystuje geotagi, które są już połączone z Twoimi zdjęciami. Jednak geotagi zawierają również informacje o lokalizacji, w której zrobiono zdjęcia. Ponadto, jeśli nie masz włączonej lokalizacji urządzenia, Google spróbuje obliczyć, gdzie zdjęcie zostało zrobione w zależności od różnych innych czynników, takich jak lokalizacja przesyłania, zameldowania itp.

Jak wyłączyć widok mapy w Zdjęciach Google



Usuń dane EXIF

Twój aparat zapisuje informacje o zrobionych zdjęciach w postaci EXIF. Zawiera jednak podstawową wiedzę na temat telefonu, aparatu, a także lokalizacji (jeśli ją włączyłeś). Możesz jednak łatwo wyświetlić metadane swojej lokalizacji połączone ze zdjęciami w Zdjęciach Google, a usunięcie tych informacji jest dość nudne. Możesz to również zrobić za pomocą aplikacji innej firmy. Oto aplikacja znana jako Photo Exif Editor ( Android | iOS ), która umożliwia łatwe przeglądanie i edytowanie metadanych obrazów.



Po zainstalowaniu aplikacji na telefonie po prostu uruchom ją i kliknij „Zdjęcia”.

jak zgłosić kogoś na Facebooku

Teraz wybierz obrazy ze swojej galerii. Możesz także wybrać różne obrazy. Po wybraniu zdjęć kliknij „Exif” w prawym górnym rogu.

Wybierz „Geolokalizacja”, aby usunąć geotagi ze swoich zdjęć. Kliknij „Zapisz” w prawym górnym rogu, aby zapisać modyfikacje zdjęć.

Usuń geotagowanie z aparatu

Twój aparat jest głównym winowajcą, gdy próbujesz dodać metadane lokalizacji. Mamy nadzieję, że istnieje możliwość wyboru, aby to zabezpieczyć. Uwaga: to ustawienie będzie się różnić w zależności od telefonu komórkowego. Ale możesz go również dość łatwo znaleźć.

Krok 1:

Najpierw uruchom aplikację aparatu na swoim Androidzie i przejdź do Ustawień.

Krok 2:

Na dole ustawień wyszukaj „Tagi lokalizacji”, „Geotagi”, „Znacznik GPS” itp. Po prostu wyłącz to ustawienie lub wyłącz ustawienie.

Usuń historię lokalizacji

Google rejestruje, dokąd możesz się udać i gdzie byłeś. Może wykorzystać tę wiedzę do dołączenia geotagów do twoich zdjęć. Jeśli chcesz usunąć swoją historię lokalizacji w Google, zapoznaj się z naszym artykułem poniżej.

Wniosek:

Oto wszystko o Wyłącz widok mapy. Jeśli masz jakieś pytania lub pytania dotyczące tego, daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej!

Przeczytaj także: