Co się dzieje, gdy ktoś zablokuje Cię w WhatsApp

Czy ktoś Cię blokuje na WhatsApp? Bez wątpienia, WhatsApp to niesamowita i cudowna kreacja. To święty Graal aplikacji do szybkiego przesyłania wiadomości. Ale czasami może też irytować. Na przykład, gdy marki zaczną spamować Cię za pomocą swoich promocji lub osoba wysyła niechciane SMS-y.





W takich sytuacjach dobrze jest wyciszyć te kontakty. Jednak z pewnością wyciszenie kontaktu nie wystarczy. W takim przypadku możesz zablokować kontakt, ponieważ blokowanie kogoś jest zupełnie inne niż wyciszanie na różne sposoby.



Ale czy wiesz, co się stanie, gdy zablokujesz kogoś w WhatsApp? Czy ta zablokowana osoba może zadzwonić do Ciebie lub wyświetlić Twoje zdjęcie profilowe? Jeśli chcesz poznać odpowiedź na wszystkie te pytania, zejdź poniżej!

Ktoś blokuje Cię na WhatsApp -> Sprawdź poprzedni rekord na Whatsapp

WhatsApp



Zablokowanie kogoś nie może wpłynąć na jego poprzednie wiadomości tekstowe lub pliki multimedialne, ponieważ pozostaną one na Twoim telefonie, dopóki nie usuniesz ich ręcznie.



Nowe wiadomości tekstowe

Jeśli chcesz zachować prywatność, WhatsApp nie może pokazać, że ktoś został zablokowany. W związku z tym zablokowana osoba nadal wyświetla pole do wpisywania i wysyła wiadomość, ale wiadomości nie mogą zostać wysłane do Ciebie.

Po zablokowaniu kogoś możesz również stracić możliwość kontaktowania się z nim na WhatsApp. A jeśli chcesz wysłać wiadomość, WhatsApp ostrzeże Cię, że chcesz najpierw odblokować tę osobę.



Utwórz kopię zapasową i wyświetl zablokowany kontakt

Po odblokowaniu kontaktu wiadomości otrzymane w czasie, gdy konto było zablokowane, nie będą wyświetlane na telefonie komórkowym. Nie możesz odzyskać tych wiadomości.



Jeśli mówimy o blokowaniu i odblokowywaniu, być może nie wiesz, że usługi VPN, takie jak NordVPN, umożliwiają odblokowanie niektórych usług, które mogą być blokowane przez dostawców usług internetowych. Pomaga również zachować anonimowość w Internecie. Polecamy NordVPN za ogromną sieć serwerów i ochronę bezpieczeństwa.

Przeczytaj potwierdzenia

Jeśli chcesz podsumować, WhatsApp oferuje trzy rodzaje zaznaczeń lub znaczników wyboru, aby wyświetlić potwierdzenie wiadomości. Pojedynczy szary znacznik oznacza, że ​​wiadomość została wysłana. Ale podwójny szary znacznik oznacza, że ​​wiadomość została dostarczona, a zabójczy niebieski znacznik oznacza, że ​​wiadomość została przeczytana przez kogoś.

Kiedy zablokowana osoba pisze do Ciebie SMS-a, ta osoba zobaczy pojedynczy szary znacznik wyboru, gdy wiadomość nie zostanie do Ciebie dostarczona.

Bez połączenia lub połączenia

Ponadto zablokowana osoba nadal dzwoni na Twój numer WhatsApp, ale WhatsApp nie może Cię o tym ostrzec. Oznacza to, że po Twojej stronie nie będzie połączenia przychodzącego. Ponadto nie zadzwonisz do zablokowanego kontaktu, dopóki nie odblokujesz tego kontaktu.

Status: Online i ostatnio widziane

Istnieją dwa rodzaje statusu w WhatsApp: ostatnio widziany lub online. Gdy jesteś aktywny w WhatsApp, tj. Gdy aplikacja działa na pierwszym planie, Twoje kontakty WhatsApp będą widzieć Twój status jako online. Status ostatnio widziany pokaże, kiedy osoba ostatnio korzystała z WhatsApp. Chociaż możesz wyłączyć ostatnio widziany stan, nie możesz wyłączyć stanu online.

Ale gdy kogoś zablokujesz, nie będzie mógł zobaczyć, kiedy jesteś online. Pasek stanu u dołu Twojego imienia i nazwiska w wątku czatu będzie pusty. Może to być prawdą również z Twojej strony. Oznacza to, że nie możesz też wyświetlić ich statusu online.

Zablokowanie kogoś osłabia możliwość zobaczenia ostatnio widzianego. Oboje nie możecie przeglądać swoich ostatnich spotkań.

Zdjęcie profilowe:

Za każdym razem, gdy kogoś zablokujesz, osoba ta nie będzie mogła zobaczyć Twojego zdjęcia profilowego, zamiast tego zobaczy domyślne zdjęcie profilowe WhatsApp dla Twojego kontaktu.

Możesz jednak wyświetlić aktualne i przyszłe aktualizacje zdjęcia profilowego zablokowanej osoby, dopóki ona również Ciebie nie zablokuje.

Informacje i status

Cóż, WhatsApp oferuje również ustawienia prywatności lub bezpieczeństwa dla efemerycznych statusów, czyli historii. Jeśli kogoś zablokujesz, ta osoba nie będzie mogła przeglądać naszych historii ani statusu.

Podobnie Twój status tekstowy lub Informacje zostaną ukryte przed zablokowanym kontaktem. Ponadto ich Informacje będą również widoczne dla Ciebie. Możesz przeglądać wszelkie wprowadzone w nim modyfikacje.

Różne grupy

Cóż, grupy czatu pozostają niezmienione po zablokowaniu kogoś. Oznacza to, że oboje będziecie mogli przeglądać wiadomości ze swoich wspólnych grup.

Czy uważasz, że zablokowany kontakt został usunięty z Twoich kontaktów?

Nie. Zablokowanie kontaktu nie może usunąć go z listy kontaktów ani z książki telefonicznej. Aby usunąć kontakt, musisz usunąć go z listy kontaktów w telefonie.

avast service 100 cpu

Ktoś blokuje Cię na WhatsApp -> Jak:

Jeśli chcesz zablokować kogoś na swoim telefonie komórkowym, kliknij ikonę z trzema kropkami znajdującą się w prawym górnym rogu WhatsApp. Przejdź do Ustawienia> Konto> Prywatność> Zablokowane kontakty. Kliknij ikonę Dodaj i wybierz kontakt, który chcesz zablokować.

Na iPhonie przejdź do Ustawienia> Konto> Prywatność> Zablokowane> Dodaj nowy. Następnie wybierz kontakt, który chcesz zablokować. Jeśli chcesz odblokować, powtórz kroki i usuń kontakt z listy zablokowanych.

Jeśli chcesz zablokować nieznane numery, przejdź do czatu i kliknij opcję Zablokuj.

Sprawdź, kto Cię zablokował na Whatsapp

Nie ma bezpośredniego sposobu ani aplikacji, która umożliwia sprawdzenie osób, które Cię zablokowały. Jeśli jednak myślisz, że ktoś Cię blokuje, czas sprawdzić, co się dzieje, gdy ktoś Cię blokuje.

Początkowo stan online lub ostatnio widziany znikną. Następnie otrzymasz jedno zaznaczenie dla swoich wiadomości i na koniec nie możesz wyświetlić zdjęcia profilowego kontaktu. Jeśli wszystkie z nich się spełnią, może to oznaczać, że zostałeś zablokowany.

Alternatywnym sposobem sprawdzenia, czy zostałeś zablokowany, jest utworzenie grupy i dodanie do niej tej osoby. Jeśli możesz je łatwo dodać, oznacza to, że nie mogą Cię zablokować. Jeśli jednak nie możesz ich dodać, szkoda, że ​​mogłeś zostać zablokowany.

Wniosek:

Tutaj jest wszystko o tym, co się dzieje, gdy ktoś zablokuje Cię w WhatsApp. Zablokowanie kogoś jest dość proste lub łatwe. Ale ignorowanie komunikacji z kimś jest trudnym krokiem. Nie możesz pobrać wysłanych wiadomości ani oznaczyć zdjęcia profilowego zablokowanej osoby. Zastanów się więc dokładnie, zanim kogoś zablokujesz.

W przypadku dalszych pytań i pytań daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej!

Przeczytaj także: